Aalsmeerderdijk 648
1435 BX Rijsenhout
T: 06 - 450 814 10
F: 0297-366343


mr. Anke de Wijn
kvk 33293643
Beschermingsbewind meerderjarigen
Juridisch advies / onderzoek


augustus 13

Welkom

Gepost onder admin
Opgeslagen onder welkom | 1 reactie

Welkom op mijn weblog, ik ben blij met deze website / weblog. Er kan nu vanuit mijn kinderrechtenpraktijk, naast de website van Kind (Zorg) en Recht ( www.rechtkind.nl) , een meer volledig beeld ontstaan over

– het recht van het kind op een onbedreigde en kind- persoonsgerichte  opvoeding,

– de rechten en plichten van de ouders/ opvoeders,

– de maatschappelijke  / juridische krachten die voor- en tegen werken ten aanzien van het recht van ieder kind om als zelfstandig individue gezien te worden.

Er zijn heel veel verhalen te vertellen over het kind, de opvoeding, de kracht van de ouder om de uitdaging van het opvoeden op diens eigen wijze aan te gaan.

Er is veel te leren van de verhalen en van de verhalenverteller zelf, immers opvoeden gaat nooit zonder conflicten, relaties gaan nooit zonder conflicten. Levenskunst wordt gekenmerkt door creativiteit en vertrouwen. In het geval van grote conflicten, in het geval van grote zorgen zijn er vaak netwerken nodig om de problemen helder te blijven zien. Ik hoop dat  deze weblog daar aan een bijdrage kan leveren.

Wie zijn deze verhalenvertellers? de kinderen?  de moeders ? de vaders? de hulpverleners?

De kinderen …..absoluut……het luisteren naar de verhalen van kinderen zou, mijns inziens, de basis kennis moeten zijn van iedere hulpverlener, familierechtadvocaat, rechter,ambtenaar, parlementslid, minister. Ik hoop veel prachtige, maar waarschijnlijk ook zeer verdrietige, verhalen op deze website tegen te komen. ik zal op ieder verhaal reageren.

De moeders……de oerkracht van het moederschap, in heel veel verhalen blijkt de kracht van moeders onuitputtelijk! ik ben van mening dat de jeugdbescherming onvoldoende gebruik maakt van de eigen kracht van ouders ….

dat geldt ook voor de eigen (oer) kracht van vaders…..

 ( Een boze client verweet mij onlangs dat, omdat ik gelinkd ben met de sites van huiselijk geweld en bezorgde moeders dat ik tegen vaders ben! Een hooggeleerd lid van het College van Het Hof van Discipline, het tuchtrechtelijk college dat op 31 augustus 2009 zal beoordelen in hoeverre het mij  als advocaat verboden zal worden mijn beroep uit te oefenen, vroeg mij op de zitting van 29 mei j.l , of ik ook voor vaders werk? )
Als of vaders geen  ouders zijn met rechten verplichtingen jegens hun  kinderen, als of kinderen geen recht hebben op een leuke, affectieve vader die emotioneel bereid is voor de belangen van het kind te vechten? Het systeem van de  jeugdbescherming en de oordelen van de gevestigde orde maakt het niet altijd gemakkelijk om vast te houden aan het zelfrespect dat je  nodig hebt om een conflict op creatieve wijze en met vertrouwen op te lossen…….

ditzelfde geldt voor de hulpverlener…..

het belang van het kind als zelfstandig individue,  het recht op een opvoeding, vraagt aan creatieve hulpverleners binnen het huidige systeem van jeugdbescherming te vaak dat zij het hoofd boven het  bekende maisveld moeten steken.

Ik hoop dat iedereen op deze weblog zijn / haar verhaal wil vertellen.

 

 

 

Specifiek

Uw reactie is gepost op donderdag, augustus 13th, 2009 om 12:25 am en is opgeslagen onder welkom. Reacties hierop kunnen gevolgd worden via de RSS 2.0 feed. Pinging en/of een reactie achterlaten is momenteel niet mogelijk.

1 antwoord aan “Welkom”

 1. Henri op april 15th, 2010 om 12:02 pm

  Na het nodige gelezen te hebben op het web over uw werk en uw initiatief wens ik graag het volgende mede te delen: Het opkomen voor de rechten van het kind is een nobel streven wat als onontkoombaar gegeven met zich mee brengt een duidelijke plaatsbepaling dáár waar die rechten met voeten getreden zijn. Dit kom ik echter nergens tegen. Uw info is summier en aan de hand van de gegeven info is het zelfs niet mogelijk de conclusie te trekken dat u daadwerkelijk opkomt voor de rechten van het kind. De links die u plaatst van organisaties die niet bepaald uitblinken in zorgvuldigheid en competentie brengen tevens het vermoeden naar boven dat uw initiatief een niet geheel zuivere intentie heeft. Het gebrek aan reacties completeert dat vermoeden.
  Gaarne uw reactie.

  16 april 2010 15.00 uur
  geachte mevrouw / mijnheer

  hartelijk dank voor uw reactie op mijn weblog (onder welkom). het klopt dat er weinig reacties mijn goedkeuring krijgen om opgenomen te worden in de weblog. Daarbij heb ik zelf te weinig tijd gehad om zelf ook actiever te zijn om middels de weblog reacteis te vragen over dat waar ik mee bezig ben. De praktijk is druk; de website trekt veel clienten aan. Mogelijk zegt dat meer over mijn integriteit en de zuiverheid van mijn werkzaamheden dan de reacties die ik moet verwijderen. Er komt een tijd dat ik actiever zal zijn met bloggen.

  Vriendelijke groeten

  Anke de Wijn